Klapa Praska iz Podstrane pobjednik u Večeri mješovitih klapa na Omiškom festivalu

OMIŠ – U petak 2. srpnja na Trgu Stjepana Radića, održana je Večer mješovitih klapa 55. FDK Omiš. Publici se predstavilo sedam klapa: Koštil – Pupnat, Dingač – Pelješac, Karamiž – Ražanac, Pulena – Korčula, Praska – Podstrana, Žrnovnica – Žrnovnica i Slavić – Zagreb.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Rajmir Kraljević, Mirko Barišić i Mojimir Čačija najboljom je proglasio mješovitu klapu Praska iz Podstrane koja je osvojila Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša. Publika je svoje glasove poklonila istoj klapi, koja je tako u svoje vitrine pospremila i Zlatni leut.

Foto: FDK

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – srebrni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša pripala je klapi Slavić iz Zagreba, dok je treće mjesto i brončani štit pripao klapi Dingač s Pelješca.

Prije proglašenja pobjednika ravnateljica omiške Osnovne škole Josip Pupačić, Davorka Deur prezentirala je baštinske projekte škole, s naglaskom na dječju klapu Bepo, a zatim je školska  klapa otpjevala jednu pjesmu. Program je vodila Edita Lučić Jelić.

U subotu i nedjelju, 3. i 4. srpnja, na programu su Izborne večeri ženskih i muških klapa nakon kojih ćemo doznati klape sudionice završnih večeri.

Ana Vranješ