KIŠA, NEVERE I PAD TEMPERATURE Nakon iznadprosječno tople nedjelje, promjena vremena

Nedjelja je posvuda bila iznadprosječno topla, s najvišim temperaturama i do 29°C. Iako je bilo pretežno sunčano i suho, u poslijepodnevnim satima sa sjevernog Jadrana prema moru se premjestilo grmljavinsko nevrijeme. Uvod je to u slabo izraženo promjenu vremena koja nas očekuje sljedeća 24 sata.

Kiša, pljuskovi i grmljevina već su zahvatili jug Istre.

Nakon juga i jugozapadnjaka zapuhat će sjeverni vjetar, na Jadranu sjeverozapadni i bura pa će temperatura postupno biti sve niža, primjerenija ranoj jeseni.

Tijekom noći i ponedjeljak prijepodne kiša će se proširiti na veći do unutrašnjosti i Jadrana. Temperatura zraka bit će u manjem padu i na Jadranu će iznositi između 22 i 25 °C.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je i upozorenje za pomorce .

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice nevere, a sutra moguće i na preostalom dijelu.

Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti, a pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženi. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Slabo i umjereno jugo na Jadranu u postupnom okretanju na sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka na Jadranu između 16 i 21 °C, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

D.G.