Kirurg o posljedicama pomorske nesreće: “Jedna osoba dobila po život opasne ozljede”

SPLIT – Nakon teške pomorske nesreće sinoć oko 22:15 u kanalu između Hvara i Brača od punta Ražnja prema Pelegrinu tijekom koje su se sudarili gliser i gumenjak, više je osoba ozlijeđeno. Detalje je na konferenciji za novinare iznio predstojnik Klinike za kirugiju KBC-a Split, Zdravko Perko.

Jednoj osobi je konstatirana teška tjelesna ozljeda, a ukupno je šest osoba dovezeno u Kliniku za kirugiju KBC-a Split, prenosi Dalmacija danas.

– Na Kliniku za kirurgiju je nešto prije ponoći dovezeno šest osoba. Nakon kliničke obrade troje ih je pušteno kući, dvoje ih ima prijelome kostiju, ali zatražili su da se liječe u drugim ustanovama jer su neki od njih stranci. Jedna osoba je zadobila po život opasne ozljede je nakon dijagnostičke obrade operirana i smještena na jedinicu intezivnog liječenja. Trenutno je stabilno i na mehaničkoj ventilaciji, ali očekuje se da će se tijekom dana pokušati skinuti s mehaničke ventilacije – kazao je predstojnik Klinike za kirugiju splitske bolnice Zdravko Perko.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SUDAR DVAJU PLOVILA KOD SPLITA Ozlijeđeno devetero ljudi!