Kino Mediteran: "Sigurno mjesto i rasprava o mentalnomzdravlju, "Hotel Pula" stiže diljem Dalmacije

SPLIT - Dani sve kraći, ali noći još uvijek dovoljno tople, a projekcije u splitskom Ljetnom kinu Bačvice od ovog tjedna u 20:30 sati. Idealno mjesto i vrijeme za pogledati "Asteroid City", novu komediju Wesa Andersona, koja se u ovom kultnom kinu prikazuje u nedjelju.

U ponedjeljak 04. rujna projekcija filma "Sigurno mjesto" redatelja Juraja Lerotića, za kojeg je nakon niza nagrada na festivalima diljem svijeta dobio i nominaciju za europskog Oscara. Tema ovog sjajno režiranog i odglumljenog filma je traumatski događaj – iznenadni pokušaj suicida – koji otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Njihov život se mijenja iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Film se temelji na osobnom iskustvu autora, koji ujedno tumači jednu od dvije glavne uloge, a u drugoj briljira Goran Marković.

Nakon projekcije održat će se panel razgovor "Od stigme do podrške: Mentalno zdravlje u fokusu" kojeg će moderirati Kristina Tešija, a na kojem će sudjelovati psihologinja Tena Romani, Marina Vidović predsjednica Udruge za promicanje mentalnog zdravlja "Feniks Split", i Matija Pervana, studenta Medicinskog fakulteta Split i aktivnog člana studentske udruge CroMSIC.

Dan iza prava kino poslastica "Klasika al fresco - Pink Floyd: The Wall", film temeljen na dvostrukom albumu Pink Floyda iz 1979. godine, prati rock-pjevača Pinka (Bob Geldof) iscrpljenog glazbenom industrijom i sposobnim za scensku izvedbu samo uz pomoć droge.

Istog dana, u utorak 5. rujna, film "Hotel Pula" istovremeno će se prikazati na Kino Mediteran lokacijama u Jelsi, Hvaru, Supetru i Bolu. Dan iza, redatelj Andrej Korovljev će film koji je premijerno prikazan na otvaranju 70. Pulskog Filmskog Festivala pred rasprodanom Arenom, osobno predstaviti i publici u Ljetnom kinu Bačvice.

Dokumentarac "El Shatt - nacrt za utopiju" u Podgori će predstaviti redatelj Ivan Ramljak 8. rujna, a samo dan poslije i u Makarskoj na zatvaranju ljetnog kina. Posljednje ovoljetne projekcije na otvorenom su 9. rujna u Bolu i Jelsi, a dan nakon "zastori se spuštaju" i u Supetru.

Sponzorirani sadržaj