Kinezi koji grade Pelješki most, uplatili 800 tisuća kuna Hrvatskoj za borbu protiv koronavirusa

Velika i humana gesta prema Hrvatskoj stiže iz Kine, točnije tvrtke China Road and Bridge Corporation, izvođača i graditelj projekta od strateške važnosti za Hrvatsku – Pelješkog mosta. U utorak su uplatili 800 tisuća kuna za borbu protiv koronavirusa. Ali, to neće biti i jedina donacija, poručuju iz kompanije.

– China Road and Bridge Corporation, izvođač i graditelj projekta od strateške važnosti za Hrvatsku – Pelješkog mosta, u utorak 31. ožujka uplatio je iznos od 800.000 HRK na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za uplatu donaciju za pomoć hrvatskim građanima i vladi u borbi protiv virusa Covid-19.

Foto: CRBC / Screenshot

Tvrtka će također donirati Vladi Republike Hrvatske i kirurške maske koje su trenutno na putu iz Kine prema Hrvatskoj.

CRBC je uvjeren kako će se Hrvatska uspješno izboriti protiv korona virusa, a kao društveno odgovorna tvrtka, čvrsto ćemo podržavati i stajati uz hrvatsku vladu i hrvatske građane u ratu protiv korona virusa – stoji u poruci podrške, dok na paketima pomoći Hrvatskoj uz zastavu Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine stoji poruka na engleskom jeziku: “Unniti will make us stronger”, ili “Jedinstvo nas čini jačima”.

D.G.

Foto: CRBC / Screenshot