Kerum i njegova punica pokreću veliki turistički projekt u Rogoznici

Dok bageri satiru hotel "Marjan", Kerumov nesuđeni poduzetnički biser, nekadašnji splitski gradonačelnik nastavlja razvijati poslovanje na svojoj "pričuvnoj lokaciji" - u Rogoznici.

VIDEO Pogledajte kako napreduje rušenje splitskog hotela Marjan
Rušenje hotela Marjan u Splitu ide korak po korak, ali učinci su sve vidljiviji. Na istom mjestu u sljedeće dvije godine niknut će novi hotel s pet zvjezdica. Podsjetimo, splitska zapadna obala tako bi krajem 2025. godine trebala dobiti novu vizuru, a hotel, čija je obnova započela prije

Tvrtka "Kruščica" koja je na papiru, odnosno formalno-pravno u vlasništvu njegove punice Anite Horvat, a službeno je kao direktorica vodi Kerumova supruga Fani Kerum, planira dogradnju dijela hotelskog kompleksa koji posluje pod imenom "Perla Resort".

Kako doznaje Šibenski, Kerum planira dograditi najistočniji hotelski objekt s dva kata, te bi zajedno s podrumom i prizemljem trebao imati ukupno šest etaža.

Na vrhu objekta, na nekih 644 četvornih metara, Kerum namjerava izgraditi sunčanu elektranu, snage 49,5 kilovata, a dobivena električna energija koristila bi se u "Perla Resortu". Tvrtka "Kruščica" za sve nabrojano dobila je potvrdu Županije šibensko-kninske, odnosno Upravnog odjela za zaštitu okoliša i gradnju, da je planirani zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Arhitektonski projekt potpisuje ured Jurice Jelavića, nekadašnjeg predsjednika Društva arhitekata Split od kojeg su se i kolege svojedobno ograđivale upravo zbog dvojbenih poteza u doba Kerumova gradonačelničkog mandata, piše Šibenski.

Jelavić je, naime, bio član gradskog Stručnog savjeta za urbanizam u vrijeme kada je ključeve splitske Banovine držao - Kerum. Zajedno s Damirom Rakom natjecao se i na natječaju za Zapadnu obalu, upravo u vrijeme kada je Kerum mislio da će njegovi bageri preobraziti hotel "Marjan" što se nije dogodilo, a cijela priča otišla je u stečaj i gotovo desetogodišnji mrak, donosi Šibenski.

I.G.