KAP MORA Zadarska klapa Munita ima novu morsku pismu – U podne je premijera spota

Nakon gotovo godinu dana zadarska klapa Munita ima novu pjesmu i to pravu morsku.

– Lani smo se sa „Kako je loše kuhala“, predstavili u malo komičnijem izdanju, sa sasvim atipičnim ritmom za klapu, i ta pjesma je vrlo dobro prihvaćena, pogotovo kod mlađe publike. Sad se ipak vraćamo u našu comfort zonu, dalmatinske balade u nešto progresivnijem aranžmanu – kazuje nam Vjekoslav Šuljić, bariton klape i skladatelj.

– Pjesma je, kao i većina naših vezana uz more, a ova pjesma nosi dvostruko značenje. Simbolizira ljubav, odnosno činjenicu da je pravu ljubav dosta teško pronaći, a još lakše izgubiti. A onaj drugi dio značenja same pjesme jest zapravo onaj pravi pomorski, za svih što su izgubili nekoga na moru, odnosno koga su morske dubine nepovratno odnijele, i ona čežnja čovjeka, da se pretvori u kap mora i pokuša pronaći one iste valove i morske dubine u kojima je izgubio sve – pojašnjava Šuljić.

– Korona nas je dosta usporila, tako da je ovo prva pjesma ove godine, ali smo u srijedu snimili još jednu pjesmu sa Đanijem Maršanom sa kojom ćemo se predstaviti na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku. Isto tako krajem ljeta ćemo snimiti još jednu pjesmu,tako da – kasno smo krenuli, ali ćemo – nadamo se – završiti godinu sa 3 nove pjesme. Prva od te tri je Kap mora, u našem specifičnom izražaju i načinu donošenja dalmatinske balade malo drugačije.

Svaku pjesmu prvo pustimo našim prijateljima i rodbini, i komentari su pozitivni, i jedva čekamo reakciju (naše) publike. Nastupi su se bukirali po sistemu “last minute”, tako da ćemo se, nadamo se vidjeti u mnogim dalmatinskim mjestima u danima koji su pred nama. Klapa će ići na spomenuti festival u Šibeniku, a prijavili smo se i na festival u Posušju, te na festival uz mandoline i gitare. Naravno, nastavljamo koncertnu suradnju sa Đanijem Maršanom, i njoj se izuzetno veselimo – poručuju iz klape Munita.

A kako zvuči kap mora? Najbolje je da poslušate i sami – premijera spota je točno u podne…

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“Vratit će se naša dica” – Emotivna pjesma o surovoj realnosti i masovnom odlasku naših ljudi
VIDEO Zadarska klapa obradila pjesmu sa snažnom porukom: “Love will keep us alive”