Kaos u dubrovačkoj školi - profesor urlao na ravnateljicu, djeca u panici pobjegla u školsku knjižnicu

DUBROVNIK - Kažu kako se radi o problematičnom profesoru kojeg su već izbacili iz dvije škole. Sada je cirkus priredio i u trećoj, a odvela ga je policija.

Mjesto radnje - osnovna škola Montovjerna u Dubrovniku. Događaj ni malo ugodan. Vidno iznerviranog i nasilnog profesora nakon histeriziranja pred učenicima i verbalne agresija spram ravnateljice na kraju je morala silom odvesti dubrovačka policija, navodi DuList.

-Dakle, vidno iznerviran profesor je taj dan došao na sat te vrijeđao djecu. Pričao je o svemu, a najmanje o onome o čemu bi trebao, a to je učiti djecu matematiku. Po navodima djece koja su bila prisutna na satu, u učionicu je ušla ravnateljica da upozori profesora na ponašanje, a on je počeo urlati na nju. Djeca su počela plakati i vrištati te su pobjegli iz učionice i sklonili se u knjižnicu, a u školu je pozvana i policija - navodi jedan od ogorčenih roditelja.

Nakon što je svih redom izvrijeđao i otišao u društvu policije svatko bi normalan zaključio kako je nasilni profesor dobio otkaz. No, to nije slučaj. On se u ponedjeljak vratio na radno mjesto sa smiješkom na licu, kao da ništa nije bilo.

50-godišnji profesor je prekršajno prijavljen jer je kršio javni red i mir,a o njegovoj će profesionalnoj sudbini izgleda odlučivati Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

J.T.