"Kao da živim na brodu" - ovako svoj život opisuje mehaničar koji pola godine provodi na Antarktici

-60, -70 Celzijevih stupnjeva to su normalne temperature na radnom mjestu Jeffa Cappsa, 33-godišnjeg mehaničara koji se na Južnom Polu smrzava za nešto drugačiji život i dobre novce.

Mirror donosi priču Amerikanca koji je rad u salonu auta u Denveru zamijenio radom na motornim sanjkama na Južnom polu. Sada tako radi na američkoj antarktičkoj postaji Amundsen-Scott. Godišnje tamo provodi šest mjeseci i za to dobiva oko 75.000 eura. Posao opisuje kao “život na brodu"!

Jeff je mehaničar često u službi znanstvenika koji tamo obavljaju neke druge poslove većinom vezane za klimatske promjene i svemirska istraživanja. Cijela njihova postaja im možda i djeluje kao brod jer ih od iduće postaje dijeli više od 1000 km. Do trgovine je oko 3000.

- Ako ne otvorite vrata, čini se da ste u lijepom hotelu. Imamo sjajan tim kuhara. Unutra je sobna temperatura i možete šetati u majici kratkih rukava - kaže Jeff koji priznaje da su svi u postaji okovanoj ledom i ledenim morem kao jedna velika obitelj. Nakon svađa koje su neizbježne svi se pomire i u maniri starih mornara popiju dobar viski.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

J.T.