Kanaderi jutros dolaze u Žrnovnicu gasiti požar, vatrogasci cijelu noć dežurali

U četvrtak, malo prije 21 sat buknuo je požar na miniranom području nekadašnje raketne baze u Žrnovnici. Požar je oko ponoći lokaliziran, a vatrogasci su dežurali cijelu noć.

Kanader se priključio gašenju požara koji je sinoć buknuo na miniranom području u bivšoj raketnoj bazi u Žrnovnici kod Splita, a tijekom jutra lagano se sanira, doznaje se od vatrogasaca.

Vatra je planula na području Drognjuš privor, a kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. Gori uglavnom nisko raslinje i borovina.

Na terenu su vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita te DVD-a Split i Žrnovnica, a pomaže im i kanader.

– Požar je u ograđenom području vojnog objekta. Njime nije zahvaćena velika površina i ne bi trebalo biti većih problema. Vatrogasci su dežurali cijelu noć jer je riječ o minsko sumnjivom području. S obzirom na to da nam je jutros u pomoć stigao kanader, najvjerojatnije će se požar sanirati već ujutro – izjavio je dežurni vatrogasac u županijskom operativnom centru.

– Kuće nisu ugrožene, a vatrogasci su cijelu noć dežurali pokraj pristupačnih cesta, rekao je Petar Bućan, zamjenik vatrogasnog zapovjednika JVP-a Split.

Z.G.