Kampanja Udruge Brački pupoljci ”Nešto zbilja važno” proglašena je najboljom u Europi

Pored divova kao što su Audi, BBC, Levis i Samsung, kampanja Udruge Bračkih pupoljaka ”Nešto zbilja važno” proglašena je najboljom u Europi.

Nakon deset godina borbe i poznate kampanje „Nešto zbilja važno“ izboreno je pravo na zakonom propisan besplatan pomorski prijevoz. Kampanja za izmjenu zakona bila je namijenjena prvenstveno za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, ali je postigla uspjeh i u vidu omogućavanja istih povlastica i za druge godinama zanemarivane i ranjive skupine, javlja Pokret otoka.

„This Truly Matters“ !

Osim što je osvojila nagradu za najbolju kampanju neprofitnih organizacija, kampanja ”Nešto zbilja važno”  osvojila je i posebnu nagradu žirija za najbolju kampanju među 350 finalista u 60 kategorija.

Nagradu „European Excellence Awards“ dodjeljuje Quadrige, berlinski centar izvrsnosti u obrazovanju, informacijama, umrežavanju i poslovnim IT rješenjima.

Međunarodni i nacionalni uspjeh kampanje pokazuju važnost teme i izvrsnost svih uključenih

Krovnu hrvatsku nagradu za odnose s javnošću –  Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) kampanja je osvojila u ožujku ove godine kao najbolji projekt unutar kategorije odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinom organizacijama.

Budžet kampanje bio je NULA KUNA

U srpnju je osvojila najprestižniju svjetsku PR nagradu „Golden World Awards for Excellence“ Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) u kategoriji odnosa s javnošću za nevladine udruge postavši tako jedna od svega nekoliko kampanja u Hrvatskoj i regiji kojima je to pošlo za rukom.

Iznimno je važno naglasiti da je budžet kampanje bio nula kuna i da su svi zaslužni za njen uspjeh volontirali, a među brojnima posebno valja istaknuti iduće osobe:  Mate Mladina, Gina Victoria Damjanović, Gordan Turković, Petar Tanta, Valentina Mezdić i Eli Čerkezović, piše Pokret otoka.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Sabor jednoglasno izglasao besplatan trajektni prijevoz djeci s teškoćama u razvoju