Kalos u Veloj Luci postaje lječilište s četiri zvjezdice

VELA LUKA - Vela Luka na otoku Korčuli sinonim je za zdravstveni turizam na našoj obali, no prostora za napredak itekako ima. U planu je rekonstrukcija liječilišta, a samo mjesto uskoro dobija i novi, veći pomorsko-putnički terminal, čime će se značajno rasteretiti centar mjesta već ove turističke sezone.

Ljekovito blato, iskustvo i stručno osoblje u Velu Luku privlače sve kojima je potrebna fizikalna terapija i zdravstvena pomoć. No lječilište Kalos izgrađeno je davne 1977. godine i potrebna mu je rekonstrukcija. Projekt trenutačno čeka zeleno svjetlo iz Europe, piše HRT.

Obnova novcem iz europskih fondova

- On je vrijednosti 9,1 milijun eura, od toga planiramo da većinu sredstava dobijemo iz europskih fondova, međutim jedan dio će uložiti Dubrovačko-neretvanska županija, kaže dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Jedno krilo specijalne bolnice prenamijenit će se u lječilišni hotel s četiri zvjezdice. Obnovit će se recepcija, restoran i kuhinja te urediti tematski parkovi i bazeni. Time će se na otoku dodatno potaknuti razvoj zdravstvenog turizma.

- Svi znamo da su danas u Hrvatskoj, pa i u okolnim državama - veliki problemi s listama čekanja. Na kopnu su fizikalne terapije već dosta zagušene. Evo mi na otoku s njima nemamo problema, dodaje ravnateljica Specijalne bolnice Kalos Damira Bojić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Završeni građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka
Završeni su građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, koji su započeli u svibnju 2021. godine. - Uređeno je 550 metara nove obalne linije s tri trajektna veza, i to dva duga 70 metara i jedan dužine 150 metara, te jedan vez dužine 30 metara. Dubine