VIDEO Kakvi su ovo misteriozni svjetleći objekti na nebu iznad Kalifornije?

Jeste li ih vidjeli, pitaju iz televizijske kuće ABC? Građani diljem južne Kalifornije očarano su gledali u noćno obasjano nebo i nagađali što bi ova svjetlost mogla biti.

Svijetle pruge uočene su jučer oko 1:30 sati po lokalnom vremenu. Građani s izvijestili kako je svjetlost bila vidljiva diljem Kalifornije.

Društvene mreže su naravno gorile od postova građana koji su željeli dobiti odgovore o podrijetlu svjetala. Nagađa se i da se radi o meteoru ili kometu, dok su drugi bili sigurni da bi to mogle biti krhotine rakete SpaceX Falcon 9 koja je poletjela iz svemirske baze Vandenberg oko 19:30 sati u ponedjeljak. 

Možda su Kinezi

Aerospace Corporation, neovisna neprofitna korporacija koja se bavi istraživanjem svemira, objavila je potom informaciju o kineskoj svemirskoj letjelici za koju se predviđalo da će ponovno ući u atmosferu otprilike u vrijeme kad je misteriozna svjetlost uočena. 

NASA-in Laboratorij za mlazni pogon ima listu nebeskih događaja za svaki mjesec, poput planeta koje je lako uočiti, pomrčine i kometa koji se može vidjeti dalekozorom. Međutim, na listi se nalazi ništa što bi moglo objasniti ovu bliješteću svjetlost iznad Kalifornije.

Misterij za sada ostaje iako se uvelike istražuje.

J.T.