Kako se podiže otočna svijest zajednice te praćenje stanja vezanog uz morski otpad?

VELA LUKA - Aktivnosti edukacija i podizanja svijesti lokalne otočne zajednice, poticanja provođenja akcija čišćenja i monitoringa otpada, udruga "Novi otok", "Miki Trasi" i "Sunce".

Udruga Novi Otok poziva sve zainteresirane otočne udruge, otočane, dugogodišnje suradnike i partnere na projektima da se pridružite aktivnostima koje Miki Trasi i Novi otok provode u suradnji sa udrugom Sunce - Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce od 24.04-26.04.2024 u Veloj Luci.

Prisustvo i sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno. 24. travnja (srijeda) - 15:00 sati, Zadružni dom - I kat podržava se komunikacijsko-zagovaračka radionica za udruge (kraća edukacija o učinkovitim načinima komuniciranja vlastitih aktivnosti ).

25. travnja (četvrtak) - 15:00 sati, Osnovna škola Vela Luka - samo za učenike škole Radionica o morskom otpadu za djecu - Miki Trasići.

26. travnja (petak) - 11:00 sati, odabrana plaža na zapadnom dijelu, susret ispred hotela Posejdon na kojoj će se održati zajednička akcija čišćenja.

Udruge Miki Trasi i Novi otok, sudjeluju na aktivnostima projekta Marine litter free Dalmatian Island koji provodi udruga Sunce iz Splita. Sudjeluju u edukacijama i podizanju svijesti lokalne otočne zajednice, poticanju provođenja akcija čišćenja i monitoringa otpada. Projektom se potiče kontinuirano praćenje stanja vezanog uz morski otpad.

- Pridružite nam se da i dalje zajedno učimo i čuvamo naš otok, more i klimu - pozivaju iz Udruge Novi otok.

I.N.