KAKAV GAF! Vodeći portali objavili informaciju o otkazivanju procesije na Hvaru od prošle godine

HVAR – Nekoliko vodećih nacionalnih medija objavilo neprovjerenu informaciju o otkazivanju tradicionalne procesije Za križen na Hvaru. Da stvar bude gora, tekst je samo prepisan od prošle godine, a kao izvor informacije navode službene stranice Grada Hvara. Za Morski HR su iz Grada Hvara potvrdili da na stranicama www.hvar.hr nije objavljen nikakav tekst o održavanju procesije.

– Prema našim saznanjima (provjerenim na nekoliko adresa) na portalima je kao izvor korišten lanjski tekst o procesiji sa stranica jedne turističke agencije te je, bez provjere informacija u Župi Jelsa i Turističkoj zajednici općine Jelsa na čijem području se UNESCO-om zaštićena procesija i održava, plasiran kao vijest, koju su prenijeli brojni drugi portali. Iako su u međuvremenu neki mediji objavili ispravke o održavanju procesije kao i o izvoru informacija, neprofesionalnim pristupom i neprovjerenim pisanjem šteta je već napravljena, a Grad Hvar prozvan kao izvor netočne informacije – poručuju iz Grada Hvara

– Kako vam je već poznato, prema za sada dostupnim podacima objavljenim na stranicama Turističke zajednice općine Jelsa, procesija će se održati sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Izmjene o održavanju same procesije su moguće, očekuje se odgovor Stožera civilne zaštite o možebitnim promjenama o broju sudionika, pridržavanju mjera i načinu održavanja. U procesiji je za sada dozvoljeno 50 sudionika i to samo osobe koje odabere križonoša.

Za sve dodatne informacije o procesiji možete se obratiti Župi Jelsa i Turističkoj zajednici općine Jelsa – poručuju s adrese Grada Hvara za Morski HR.

– Ništa nije točno, to su sve dezinformacije. Takve krive poruke se medijima upućuju vjerojatno zbog nekog senzacionalizma – kazao je pak za Dalmaciju Danas mons. Stanko Jerčić iz hvarske župe Jelsa.

D.G.