Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su državni prvaci Hrvatske!

ZADAR – Najbolji mladi vaterpolisti, kadeti su zadarskog kluba Zadar 1952. Do naslova najboljeg igrači koje vodi trener Ivo Radetić stigli su na završnici koja je održana u Splitu. U finalu su bili bolji od dubrovačkog Juga rezultatom 15:8, javlja Radio Zadar.

Briljantan nastup na završnici Zadrani su ostvarili s maksimalnim učinkom od svih šest pobjeda. Redom su pobjeđivali Jadrana, Medveščaka, Primorje, Solarisa, POŠK-a te u konačnici i svoje vršnjake iz najboljeg svjetskog kluba, dubrovačkog Juga.

Što se tiče finalnog dvoboja, nakon uvodnih osam minuta bilo je 1:1. Zaigrali su Zadrani tada puno bolje te su na poluvremenu vodili 7:4. Uoči zadnje dionice Zadar je imao prednost 11:6.  Bez problema su sačuvali stečeno vodstvo te su na kraju slavili s ranije spomenutih 15:8.

Do pobjede i naslova prvaka VK Zadar je predvodio Bartol Košta sa 6 golova, 4 je dao Ante Donđivić, 2 gola su postigli Karlo Ražov i Livio Antić 1 Zvonimir Milković. Izvrstan je na vratima bio kapetan Pave Utković sa 10 obrana.

Stiglo je za Zadrane i priznanje u pojedinačnoj konkurenciji, Ante Donđivić proglašen je najkorisnijim igračem Prvenstva Hrvatske.

Prethodno su odigrane utakmice za poredak od 5. do 8. Mjesta. Jadran je pobijedio Mladost 9:8, dok je Mornar BS svladao Medveščak 11:8. U susretu za 9. mjesto, Solaris je bio bolji od KPK 18:3, javlja Radio Zadar.

VK ZADAR 1952, PRVACI HRVATSKE

Igrači: kapetan Pave Utković, Ivo Radetić, Ante Donđivić, Bartol Košta, Karlo Ražov, Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić, Venci Antić, Livio Antić, Jakov Duka, Zvonimir Milković, Juraj Barani, Gabrijel Troskot.

Treneri: Ivo Radetić i Goran Jovančević.

I.B.