Jubilarnim izdanjem „Luške strke“ pozdravio se dolazak ljeta u Velu Luku

VELA LUKA - Održanim petim jubilarnim izdanjem „Luške strke“ i ove godine se na sportski način pozdravio dolazak omiljenog godišnjeg doba, ljeta, podijelili su dojmove i fotografije iz Općine Vela Luka.

Centar mjesta najprije je okupiralo mnoštvo uzbuđene dječice koja su s nestrpljenjem iščekivala utrku oko Žardina. Najprije su ju istrčali veseli predškolci dječjeg vrtića „Radost“, a potom i učenici do četvrtog razreda. Svi mali natjecatelji nakon utrka dobili su medalje udruge „Cvitić“ koje su kod djece izmamile velike osmjehe.

Uslijedio je glavni dio sportsko-rekreativne manifestacije i trail utrka za odrasle na stazi dugoj 7 kilometara, start i cilj bio je u centru mjesta, kao i za bicikliste koji su odvozili rutu od 18 kilometara u okolici Vele Luke.  

Natjecateljske staze prolazile su raznim zanimljivim lokacijama, što je bila nova prilika za prezentaciju bogate i raznolike prirodne baštine Vele Luke.

Na ovogodišnjoj „Luškoj strci“  sudjelovalo je preko stotinu natjecatelja u raznim kategorijama. U muškoj kategoriji u trčanju na cilj prvi je dotrčao Leo Zlokić, drugi Marin Koceić, dok je treće mjesto zauzeo Vito Prižmić.  Od žena prva je stigla Jelena Surjan, potom Jelena Barčot, a  treća je dotrčala Mateja Videmšek.

U MTB utrci u muškoj kategoriji prvi je na cilj stigao Ivo Govorko, drugi Roman Lalić, dok je Toni Cetinić došao treći. U ženskoj kategoriji prva je stazu prošla Sanja Miletić, uslijedila je Marina Farčić, dok je treća stigla Lucija Usmiani.

- Na događaju je sudjelovao velik broj volontera koji su i ovom prilikom događaj podigli na jedan plemenitiji viši nivo pa im se i ovom prilikom želimo zahvaliti, kao i našim vrijednim organizatorima Zajednici sportskih udruga, Turističkoj zajednici Vela Luka i HPD Mareta Vela Luka kao i brojnim sponzorima. Vidimo se od 22.do 24. rujna na Vela Luka Outdoorsu - pozvali su sve zainteresirane iz Vele Luke.