Još se jedan pametnjaković usidrio ravno ispred znaka za zabranu sidrenja kod Hvara!

HVAR - Novi slučaj kršenja zabrane sidrenja u akvatoriju Hvara.

- Evo čitam članak o zabrani sidrenja, a jutros baš slikao ovo. Znači jahta usidrena na otočić Galešnik ispred hvarske luke točno na znak od zabrane sidrenja.

A otočić Galešnik odnosno objekt na otočiću je pod upravom od Nautičkog centra Hvar, koji je sada svakodnevno na otočiću. Šta znači ne da su ovo sidrenje morali i sami vidjeti - tvrdi čitatelj.

- Unatoč znaku zabrane sidrenja, odmah iza jahte, vidljivo na slikama. Pozdrav iz Hvara - poručuje čitatelj.

Podsjetimo, kaos na Jadranu kojeg Uprava sigurnosti plovidbe uporno nastoji ublažiti "statistikama" o smanjenju broja poginulih i općenito havarija na Jadranu sve je veći. Anarhiji pogoduje i nedovoljan broj osoblja u Lučkim kapetanijama koji jednostavno ne stignu, a nekima se i ne da, dok neki i otvoreno odbijaju raditi svoj posao i kontrolirati pomorsko dobro. Razlozi su višestruki, od nikakvih plaća za veliku odgovornost koju imaju, do nedostatka adekvatnog broja, strateški raspoređenih plovila diljem Jadrana.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Čak 14 plovila usidreno ispred znaka za zabranu sidrenja u hvarskoj uvali!
S otoka Hvara stiže još jedna fotografija koja potvrđuje da se danas baš svakoj budali iznajmljuje plovilo i daje dozvola za plovidbu. - Prvo bi Van zahvalila na novinarskom radu i trudu, jedini ste portal koji pratin ovo lito pa znan da vas mogu pitat/obavijestit o situaciji u uvali