JOŠ JEDAN PRIMJER PRIVATIZIRANJA PLAŽE: U Tučepima ni u 5 ujutro ne možeš naći mjesto za ručnik

Turisti Darko Bilandžija i njegova obitelj iz Essena i Tuzle, koji već 20 godina ljetuju u Tučepima, proteklog su vikenda doživjeli neugodnost koja potvrđuje da mnogi bahati nositelji koncesija ne odustaju od privatiziranja plaža i sunčališta.

Bilandžija je Slobodnoj Dalmaciji ispričao da je u subotu stigao sa obitelji na plažu te da je bio izložen salvama uvreda i psovki jer su pomaknuli praznu ležaljku, jednu od mnogih koje je jedan od vlasnika obližnjih apartmana poredao u hladu kako bi primorao turiste da ih iznajme i tako zauzeo sav hlad.

– U subotu ujutro došli smo oko 5 sati da bismo ostavili stvari i pomaknuli smo jednu ležaljku od cijelog niza koje su tu već bile posložene. Nakon što smo sklonili ležaljku u stranu da bismo spustili svoje stvari, on je počeo galamiti i prijetiti mojoj obitelji, iako mi nismo učinili ništa što zakonom nije dopušteno – kaže Bilandžija.

Muškarac koji je posložio ležaljke grubo ih je napao, vrijeđajući i psujući, a na upozorenje da će ga prijaviti Općini grubo je odgovorio: “J..e mi se i za vas i za općinu!”

BIlandžija dodaje da su se žalili i u Općini Tučepi, ali da to nije ništa promijenilo jer, kako tvrdi, Općina ne želi riješiti ovaj problem.

– Na turističkom infopultu su nam se ispričavali što se to događa, ali da oni ne mogu ništa, da mogu samo saslušati jer je Općina izdala koncesiju za tu plažu i da treba kontaktirati njih

No Bilandžija upozorava da nositelj koncesije u ranim jutarni satima posloži ležaljke u hlad, ali većina tih ležaljki kroz dan ostaje prazna, da bi ih on kaon 15 sati sam maknuo. No sve do tada kompletan je hlad zauzet praznim ležaljkama. Kaže i da je poslao je prijavu i Lučkoj kapetaniji i policiji.

Novinarima je samovolju dotičnog vlasnika koncesije potvrdila i jedna mještanka Tučepa koja tvrdi da njegovo ponašanje nije novost i da su se nemili incidentri događali i prije.

– Samo znam da je bio skandal u subotu ujutro i da to nije prvi put. Koliko ja znam, on bi morao ležaljke držati na hrpi i kada koju iznajmi, onda je postaviti na plažu.

Ovakvo zauzme sva najbolja mjesta u hladu i onda pola ležaljki stoji za ukras jer ljudi ne žele platiti 50 ili 60 kuna za korištenje – kazala je mještanka Tučepa.

M.B.