JOŠ GORI KOD OMIŠA Kanaderi ne mogu uzletjeti

OMIŠ – Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području, zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša. Gori velika površina na kojoj je uglavnom nisko raslinje, a objekti nisu ugroženi.

Na području Starih Sela iznad Jesenica kod Omiša, kako Hina doznaje od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića, gori velika površina na kojoj je uglavnom nisko raslinje, grabova šuma i nešto borovine. Ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi objekti, prenosi HRT.

– Još uvijek traje borba s vatrom. Vatrogasci su cijelu noć na terenu i odrađuju lavovski posao. Noćas smo imali jak vjetar, a teren je više za alpiniste nego za vatrogasce. Trenutno smo više na praćenju i sanaciji, kazao je Pešić.

Istaknuo je da zračne snage za sada ne mogu pomoći vatrogascima jer su temperature niske i puše jaka bura, ali popodne se očekuje smirivanje vjetra i dolazak zračnih snaga.

Pešić je otkrio da je izgorjela velika površina.

– Riječ je o “velikoj preriji”, na kojoj vatrogascima treba najmanje 40 minuta da je pješke obiđu, kazao je.

Dodao je kako je dobra vijest da u požaru nisu stradale masline ili neke druge kulture jer gori sam vrh brda.

Požar je buknuo u četvrtak oko 19.30, a na terenu je više od stotinu vatrogasaca s 35 vozila s područja Omiša, Splita, Makarske, Vranjica i Podstrane.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki požar na nepristupačnom terenu kod Omiša