JK Delfin i JK Horizont organiziraju drugu regatnu manifestaciju krstaša - "Istra pod jedrima"

Od 21. do 23. rujna JK Delfin i JK Horizont u suradnji sa BYC iz Slovenije organiziraju regatnu manifestaciju krstaša 2. Istra pod jedrima.

Foto: JK Delfin

- Nakon male ljetne pauze nastavljamo sa jedriličarskim aktivnostima, regatom krstaša ISTRA POD JEDRIMA. Puna jedra su ono u čemu uživamo punim srcem. Blagoslovljeni smo da imamo naš lijepi Jadran tu gdje živimo, da možemo uživati u njemu, da imamo podršku u Puli, Istri i šire koja podržava puna jedra i suživot sa morem. Organizacijom regatnih manifestacija razvijamo kulturu jedrenja, regatavanja u Istri i šire, međugeneracijsku sinergiju gdje djeca i odrasli jedre skupa, uče skupa i usavršavaju vještine jedrenja na moru, pozicioniramo Istru kao jedriličarsku "meku" zanimljivu i vrsnim jedriličarima i entuzijastima - poručuju iz JK Delfin.

Regata obilježavanja Dana Istarske županije i EU tjedna BE ACTIVE starta 21.09.2023. iz Pule u Poreč

- Istra pod jedrima je jedna lijepa regata navigacije i tehničkih plovova koju smo pokrenuli prošle godine s ciljem obilježavanja Dana Istarske županije regatavanjem zapadnom Istrom i tjedna Europske Inicijative BE ACTIVE. Ove godine regatu organiziramo u suradnji sa JK Horizont iz Poreča  i BYC iz Slovenije. Regata je međunarodnog karaktera, a bodujemo je za Argonaut kup koji održavamo na nivou Istre i Kvarnera organizirajući regate od 3. do 11. mjeseca - objašnjavaju iz JK Delfin.

- Ako imate brod na jedra pozivamo vas da dignete jedra i zajedrite sa nama zapadnom Istrom. Nije važno da li je brod racer, performance krstaš, "family krstaš", "ORC performance" ili samo "vintage ljepotica", imate li posadu ili ste dvojac, čak i solo. Svi ste nam dobro došli. Svi ste valorizirani u kategorijama sebi sličnima. Razvijamo natjecateljsku ravnopravnost. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio ove dobre vibre takmičarskog duha. Bit će navigacije, tehničkih plovova, ORC, OPEN Cruising, Racing i dvojci - pozivaju.

Sve informacije pronađite na stranicama JK Delfin.

A.B.