JEZIVE FOTOGRAFIJE Ovaj tip je moćnim gliserom upravo projurio uz kupače, 50 metara od obale!

STOMORSKA/ŠOLTA - Uz samu obalu na lokaciji Stomorska - put Pišćene, na otoku Šolti prije pola sata projurio je gliser u punoj brzini. Upravitelj plovila nije se pritom obazirao na kupače blizu kojih je prolazio, a kamoli na hrvatske zakone.

- Ozbiljno ugrožavanje plivača niti 50m od obale u punom gasu, dakle velika brzina je bila! "Racing" motori 2 x 400 konja - poručuje čitatelj (podaci poznati redakciji) koji je srećom imao i profesionalni fotoaparat, pa uspio zumirati i fotografirati ovog tipa usred prekršaja, zajedno s registracijom plovila.

Foto: Čitatelj

Glisirao 30-ak metara od djevojčica koje su bezbrižno plivale!

- Curice su možda 12 metara od obale,užas. Sve je ovo poslano i Pomorskoj policiji Split - kaže čitatelj koji tvrdi da se sve dogodilo prije nekih pola sata, a prema registraciji i zastavi uz registraciju, čini se da se radi o plovilu iz Nizozemske.

Foto: Čitatelj

Naime, prema Pravilniku o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora republike hrvatske, te granicama plovidbe brodova i brodica stoji da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati.

Kako je to izgledalo, najbolje je da prosudite i sami...

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

D.G.