Jedriličarski klub Uljanik: Ema Grabar pobjednica u Španjolskoj!

PULA - Iz Španjolske se sa XV. međunarodnog Trofea Euromarina u klasi Optimist s odličnim rezultatima vraćaju članovi Jedriličarskog kluba Uljanik. Najbolja je bila Ema Grabar, prva u kategoriji djevojka i 11. u ukupnom poretku.

Iz Španjolske Torrevieja sa XV. međunarodnog Trofea Euromarina u klasi Optimist vraća se devetorka iz Istre. Najbolja je bila Ema Grabar, 11. u ukupnom poretku od 420 optimista, a prva u kategoriji djevojka, objavio je Jedriličarski klub Uljanik.

- Naš je trener Dario Kliba izabrao Španjolsku, jer smo se nadali da će biti malo toplije nego kod nas u Istri, a na kraju smo pogodili najhladniji tjedan u godini. Međutim, jako sam zadovoljna, prelijepo međunarodno iskustvo, ono što nama najviše nedostaje. Naravno presretna zbog pobjede, to će mi puno značiti - rekla je Ema Grabar.

Edi Jurman nizao je prva mjesta u kvalifikacijama, pa čak i jedno u zlatnoj grupi zadnji dan, ali su ga dva loša mjesta u 7. i 8. plovu koštala rezultata u top 5, tako da je regatu završio na 14. mjestu.

- Vrlo lijepi uvjeti, dugi dani na moru i pravi trening i iskustvo za sve naše učesnike za predstojeću kvalifikacijsku sezonu. Zadovoljan sam što smo bili, iako nije bilo toplo kao što sam planirao - izjavio je trener Dario Kliba.

Ostali Uljanikovci i prijateljica iz Rapca:

134 Roman Mohorović
177 Matteo Matković
180 Luka Pahljina
193 Marko Puljiz
206 Ivano Kaić
231 Juraj Lencović
273 Laura Batelić (Kvarner Rabac)

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pulski jedriličari se iz Monaka vratili kao pobjednici!
Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratili su se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako kao pobjednici! Predivna četiri zimska dana dozvolila su organizatorima odraditi cijeli zamišljeni program na…