Jedriličari pulskog Uljanika u Monacu

MONACO - Na natjecanju u Monacu, uz 15 ekipa iz cijeloga svijeta, na tradicionalnoj pozivnoj regati Monaco Optimist Team Race boje Hrvatske brani Jedriličarski klub Uljanik.

Srebrne medalje s prošlogodišnjeg izdanja ove godine branit će: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić iMatteo Matković. Svečano otvaranje regate je danas u 18 sati, dok natjecanja počinju u četvrtak i traju sve do nedjelje.

- Evo nas, pravac Principauté de Monaco! Grad-država monarhijskog političkog uređenja, smještena na obali Sredozemnog mora nedaleko od talijanske granice. Jeste li znali da je Monako najgušće naseljena država na svijetu i s ukupnom površinom od 2,03 kvadratnih kilometara druga je najmanja država na svijetu! Prošle smo godine bili svjedoci kako se urbanističkom gradnjom šire iznad mora - navodi se na Facebook stranici Jedriličarskog kluba Uljanik.

JK Uljanik jedan je od najstarijih klubova Radničko-sportskog društva Uljanik. U klubu se jedri u klasama Optimist, Laser, Laser Stratos i Krstaš. Njihovi jedriličari natječu se diljem Hrvatske i u inozemstvu, a svakog ljeta otvaraju školu jedrenja za najmlađe uzraste i odrasle.

Kvalitetan rad daje rezultate. Na nizu do sada održanih regata ostvarili su zapažene rezultate. Na tradicionalnoj pozivnoj regati Monaco Optimist Team Race prijavljeno je 16 ekipa iz cijeloga svijeta, a boje Hrvatske brane upravo članovi Jedriličarskog Kluba Uljanik. Sretno im!

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

JEDRENJE: Hrvatski jedriličari na Kanarima love olimpijske norme za Tokio | | Morski HR
Na Kanarskom otočju u nedjelju je počela druga regata pod nazivom Lanzarote zimska serija, zadnja na kojoj će jedriličari u tri olimpijske klase imati priliku ispuniti preostale norme za Olimpijske