Jedna od ljepših istarskih uvala nasipava se s 5.500 kubika kamenih oblutaka

LIŽNJAN - U prelijepoj uvali Kuje slijedi nasipanje čak 5.500 kubika kamenih oblutaka iz 300 punih šlepera. Pikamirat će se stijene i ulazi u more.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja službeno je amenovalo nasipavanje jedne od ljepših istarskih prirodnih uvala i plaža s čak 5.500 kubika kamenih oblutaka. U ližnjansku uvalu Kuje za prijevoz planirane količine, da bi bili jasni razmjeri, potrebno je 300 najvećih šlepera, svaki nosivosti 27 tona, piše Istra24.

Nasipat će 900 metara i to uzduž obale iznad koje je svježe dovršen mega hotelski resort Del Mar u rukama talijanskog vlasnika Sergia Dalle Nogarea i njegove tvrtke Marina Ibacom, dosad lokalnoj javnosti poznati po ogromnom apart hotel na prostoru nekadašnje tvornice za preradu ribe u Banjolama.

Pritom nije nevažno da je nositelj ovog ekološki krajnje suspektnog, ali i nimalo jeftinog projekta nasipavanja uvale Kuje matična Općina Ližnjan, time i ližnjanski porezni obveznici.

A tik iznad uvale Kuje, ulaganje talijanskog vlasnika u ovaj kompleks s hotelom i luksuznim apartmanskim sobama na površini od 20 tisuća četvornih metara iznosilo je više od 35 milijuna eura.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odlučilo je da za ovaj zahvat nije potrebna studija utjecaja na okoliš.

PROČITAJTE JOŠ:

Mala mjesta općine Ližnjan i pet zanimljivosti koje vas zovu na besplatne razglede | | Morski HR
LIŽNJAN - Ponekad odmor provedemo u malenim mjestima bez da upoznamo njihovu dušu jer, tiha i skromna, ne pričaju glasno svoje priče. Muntić, Nezakcij (arheološko nalazište), Šišan i Ližnjan mjesta su