JEDINSTVENE SCENE Brdski biciklisti na Rabu startali utrku iz trajekta

RAB – Nije bilo promjena ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji, pa su i jučer prvi u cilj stigli Singer Racing Team s vremenom 2:48:17 i Allebike Canyon Northwave s vremenom 3:20:27

U mjestu Rab završena je druga etapa utrke 4Islands MTB stage race, jedne od sedam najjačih utrka u brdskom biciklizmu, ali zasigurno jedne od najatraktivnijih na svijetu jer se vozi predivnim predjelima Krka, Raba, Cresa i Lošinja. Jedinstveni početak utrke, iskustvo kakvo nitko drugi ne nudi, imali su natjecatelji u Loparu, koji su krenuli s trajekta u dionicu dugačku 76 kilometara i 1250 metara uspona. Druga etapa, koja je označena kao najbrža krenula je iz Lopara, preko Fruga, Kampora, Kalifronta i Suhe punte do završnice u Rabu. Na ovoj dionici pruža se nevjerojatan pogled na Jadransko more i Velebit, a zatim slijede livade i farme ovaca s nevjerojatnim pogledima koje natjecatelji mogu doživjeti samo na Rabu.

Foto: Vedran Metelko

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj s vremenom 2:48:17, došao  tim Singer Racing Team, Martin Frey i Simon Stiebjahn, koji su slavili i u prologu utrke, ali i u prvoj etapi.

– Ne možemo biti sretniji što smo osigurali hat-trick. Danas smo sve imali pod kontrolom i išli smo na pobjedu kako bismo upotpunili sjajan dan – rekao je Frey o prologu i dvije uzastopne pobjede.

Foto: Marija Piroshki

Stiebjahn je dodao:

– Kada smo čuli trubu s trajekta, bio je to poseban osjećaj, a situacija je postala još bolja kada smo jurili s trajekta na otok. To mi je bilo prvo takvo iskustvo i učinilo je dan zaista posebnim za mene.

U ženskoj kategoriji podjednako su dominantne bile Lejla Tanović i Stefanie Dohrn iz tima Allebike Canyon Northwavea koje su osvojile etapu s vremenom 3:20:27. Sada vode u ženskoj kategoriji za 15 minuta i 18 sekundi u odnosu na drugoplasirane MTB Pro Merchandising Racing i Olympia – RDR Italia.

– Danas je bilo jako dobro i otok Rab je bio potpuno drugačiji od Krka. Iskoristile smo svoje snage, dionica nam je odlično pristajala i pokazalo se da smo izvrstan par –  objasnila je Lejla Tanović.

Foto: Vedran Metelko

U kategoriji Mix pobjednici su Hans Becking i Naima Madlen Diesner, tim Buff megamo 2 s vremenom 3:25:52. U Kategoriji Master najbolji je tim TancaCoaching – CRES, Mitja Tancik (SLO) i Marko Fržop (CRO) s vremenom 3:04:33, dok su u Grand Matsers najbrži bili Peter Vesel i Loris Tomat, tim Keindl sport s vremenom 3:14:17.

Današnja, treća etapa nastavlja se na otoku Cres, a natjecatelji će proći Merag, Cres, Valun, Lubenice, Martinšćica, Ustrine, Murtovnik i završavaju u Osoru.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje seod prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Svjetska elita brdskog biciklizma okupirala kvarnerske otoke