Jedina dežurna ljekarna u Dubrovniku na dočeku Nove bila je uz pozornicu ispred 25 tisuća lljudi!

DUBROVNIK - Sinoć je u gradskoj jezgri Dubrovnika prema procjeni policije i organizatora na Stradunu bilo oko 25.000 ljudi. Bilo je to u vrijeme dočeka Nove godine, kada je nastupao Zdravko Čolić, regionalna zvijezda zbog koje su tisuće Hrvata i državljana susjednih zemalja pohrlili u Dubrovnik.

Svi oni su dočekivali Novu godinu na Stradunu i u okolnim ulicama, a baš na Stradunu, tek nekoliko metara od bine, toliko ljudi, sinoć je bila i jedina dubrovačka dežurna ljekarna, javlja Dubrovački dnevnik.

Da stvar bude još i gora, prema tom istom Gradu promet je bio zatvoren, odnosno dozvoljen samo autobusima, taksijima i ljudima koji u Gradu žive. Ne treba niti spominjati kako je u autobus bila gotovo nemoguća misija ući, bez obzira na to što su linije pojačane, jer priljev gostiju je jednostavno bio ogroman, s druge strane taksiji su se rezervirali već u jutarnjim satima kako bi se osigurali za vožnju u noći. 

Sve su žurne službe bile spremne, ali iz Ljekarni Dubrovnik donijeli su nesmotrenu odluku 

Jedni su učinili sve kako bi omogućili siguran grad za sve posjetitelje i njegove stanovnike - dodane su posebne mjere osiguranja kao što su organizirani interventni timovi u gradu, od vatrogasaca do policije i hitne pomoći, ustrojen je poseban režim prometa oko grada kako se ne bi događali 'čepovi' i slično. U isto vrijeme iz Ljekarni Dubrovnik su nesmotrenom odlukom zakomplicirali život onima koji su u noći trebali lijek. 

Treba istaknuti kako dežurnoj ljekarni u Dubrovniku gravitira i okolica, od Konavala pa do Primorja, svi oni, u slučaju potrebe koja ne može čekati jutro, idu u jedinu gradsku dežurnu ljekarnu.

Inače, za dežurstva se izmjenjuju ljekarna u Gružu i ona na Stradunu, kod zvonika, stoga je ostalo nejasno zbog čega je Ustanova Ljekarne Dubrovnik kao dežurnu u novogodišnjoj noći postavila onu na Stradunu, gdje je i inače Dubrovčanima, Konavljanima, Župljanima, Primorcima i svima ostalima nezgodno doći. Posebno nezgodno u trenutku kada automobilom ne mogu uopće doći do tog dijela grada jer je promet zatvoren, a do ljekarne se trebaju probijati među 25 tisuća ljudi! 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubrovačka policija izrazila zadovoljstvo novogodišnjom noći protekloj u izuzetno sigurnom ozračju
Novogodišnja noć, kao i proteklo vrijeme adventa i blagdana, na području Dubrovačko-neretvanske županije je, u sigurnosnom smislu, proteklo u izuzetno sigurnom ozračju, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Na dočeku Nove godine u zoni i oko stare gradske jezgre u Dubrovniku, koji je ujedno bio i najbrojniji organizirani doček na otvorenom