Jedan od poginulih u prometnoj nesreći u tunelu Pećine je bivši olimpijac, Riječanin Antonio Rački

U teškoj prometnoj nesreći sinoć u tunelu Pećine u Rijeci sudjelovalo je osobno i teretno vozilo riječkih registarskih oznaka. Poginule su dvoje osobe iz osobnog vozila, a tri su ozlijeđene, izvijestila je o rezultatima višesatnog očevida primorsko-goranska policija. Jedan od poginulih je bivši olimpijac Antonio Rački (50), objavio je Novi list, a kako se doznaje iz riječke bolnice, sve tri ozlijeđene osobe izvan su životne opasnosti.

Nesreća na DC 404 u tunelu Pećine dogodila se sinoć oko 21.40, a očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

Prema dosad utvrđenom, 19-godišnji vozač osobnog vozila kretao se neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Od siline udarca osobno vozilo se zarotiralo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz njega. Dvojica putnika, u dobi od 19 i 50 godina, umrla su na mjestu nesreće, a ozlijeđeni su treći putnik i vozač osobnog vozila, prenosi HRT.

Jedan od dvojice poginulih u teškoj prometnoj nesreći sinoć u tunelu Pećine u Rijeci, je bivši olimpijac Antonio Rački (50), objavio je u subotu Novi list, a kako se doznaje iz riječke bolnice, sve tri ozlijeđene osobe, stabilno su i izvan životne opasnosti.

Antonio Rački, Delničanin s riječkom adresom, proslavljeni je hrvatski skijaškim olimpijac i sudionik Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994. te japanskom Naganu četiri godine kasnije. Pema neslužbenim podacima, među ozlijeđenima u nesreći je i njegov sin.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć pružena je u KBC-u Rijeka. Obojici vozača, i osobnog (19) i teretnog vozila (62), dijagnosticirane su teške ozljede, dok je 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen.

- U KBC-u Rijeka zaprimljena su tri pacijenta. Dva pacijenta su zaprimljena na zavod za ortopediju i traumatologiju u dobi od 23 i 62 godine i jedan pacijent na kliniku za neurokirurgiju u dobi od 20 godina. Sva tri pacijenta su stabilna i van životne opasnosti - kazao je Grgo Martinović, v.d. pročelnika Zavoda za ortopediju i traumatologiju KBC-a Rijeka.

Za vrijeme očevida, od 21.45 do 4 sata ujutro, promet kroz tunel Pećine bio je zaustavljen za sva vozila i tekao je obilaznim pravcima, dodaju iz policije.

A.N.