Javna tribina o pravima i obvezama vlasnika nekretnina unutar zaštićenih područja

MURTER – U Murteru se u petak u 11 sati, na adresi Butina 2 održava javna tribina o pravima i obvezama vlasnika nekretnina unutar strogog rezervata, nacionalnog parka ili parka prirode.

Tribina je dio projekta “Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima”, financiranog iz Kohezijskog fonda, a koji provodi Državna geodetska uprava.

Ono što predstavlja poseban izazov učinkovitom i transparentnom upravljanju zaštićenim područjima jest činjenica da njihove granice nisu ucrtane u katastarske planove. Kroz ovaj projekt planira se izrada geodetsko-tehničke dokumentacije koja je neophodna za evidentiranje posebnog pravnog režima, ali je i preduvjet za upis prava prvokupa u službene registre unutar granica zaštićenih područja iz kategorije strogi rezervat, nacionalni park i park prirode.

S ciljem da plasiraju točnu i pravovremenu informaciju, Državna geodetska uprava će na zaštićenim područjima obuhvaćenih projektom održavati javne tribine, a prva slijedeća je ova na Murteru koja počinje sutra u 11 sati.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici ili na web stranici Državne geodetske uprave.

J.K.