Javio se čovjek optužen za krivolov u Splitu: "Da sam radio nešto loše, zar mislite da policija ne bi reagirala?"

Prije dva dana Morski HR je objavio priču o jednom čovjeku koji kraj policijskog broda i znaka za zabranu udičarenja bez problema lovi ribu na splitskoj zapadnoj obali. Sad se oglasio i "kontroverzni udičar" i kaže da nije radio ništa loše.

Sporno je bilo to da je spomenuti udičar navodno udičario na mjestu gdje je ribolov zabranjen. No, u razgovoru za Dalmaciju danas on kaže kako nije napravio ništa protuzakonito.

- Ovdje se ne radi o krivolovu jer na tom području nije zabranjeno hvatanje ribe. Nema znaka. Na Istočnoj obali ima znaka i tamo ne lovim. Na Zapadnoj obali još nije zabranjeno i riba se može hvatati. A s druge strane, da je i zabranjeno, kao što ste naveli, policija se nalazila u blizini. Zar stvarno mislite da bi događaj prošao bez njihove intervencije da sam bio u prekršaju - kaže ovaj udičar i dodaje kako je osoba koja ga je fotografirala trebala prethodno provjeriti nalazi li se znak zabrane na području gdje sam se nalazio, pa tek onda reagirati.

Prema Pravilniku o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru, sportski i rekreacijski ribolov na moru je zabranjen u lukama i lučicama, a iznimno može biti dozvoljen u dijelovima luka i lučica na temelju odluke nadležne lučke uprave. u splitskoj luci, svakih nekoliko metara možete vidjeti jasan znak gdje je ovakva vrsta ribolova zabranjena pa ostaje pitanje što se tu zapravo dogodilo i tko je ovdje "lud"?

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Krivolov pred policijom u Splitu: “Kakva je ovo poruka?”
U ponedjeljak poslijepodne oko 16.00 h na Zapadnoj obali u Splitu policijski gliser toči gorivo, dobrih pola sata. Čovjek ispred pramca njihova broda uredno lovi ribu. - Znak zabrane ribolova je jasan? Ili je izvan snage pa ga još nisu stigli ukloniti? - pita se Splićanin koji