JAKO JUGO Prekid u pomorskom prometu diljem Jadrana; Problemi na cestama – Odron u Omišu

Na snazi je narančasti meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda i upozorenje za pomorce na mjestimične udare juga 35-50, koje će tijekom dana na sjevernom i srednjem Jadranu jačati do 60, a u noći do 70 čvorova. More na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje 5, u noći na otvorenom i 6. U drugom dijelu noći na sjevernom Jadranu ponegdje nevere.Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, u prekidu su:

  • trajektne linije: Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina;
  • katamaranske linije: Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;
  • brodske linije: Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji 335 Prizna-Žigljen ne prevozi autobuse i kampere.Katamaran na liniji Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, s polaskom iz luke Kosirača (umjesto Široke) plovi u 06:00 sati, bez pristajanja u luke Brgulje i Molat.Brod u liniji 505 Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku. Na liniji 505 u pruzi s polaskom iz luke Šibenik u 09:30, pored Prvić Luke bez pristajanja i u Vodice.Trajekt u liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirje bez pristajanja u luku Kaprije.Brodska linija 415 održati će se bez pristajanja u luci Pakoštane a prema plovidbenom redu za Biograd.Zbog najave loših vremenskih uvjeta (olujno jugo) za sutra, nedjelja 06.12.2020. god, neće se moći obaviti putovanje na brzobrodskoj liniji 9141 Zadar-Pula. S obzirom da se za ponedjeljak 07.12. očekuju povoljni vremenski uvjeti, putovanje će se održati u ponedjeljak 07.12.2020. prema istom plovidbenom redu.

Otežan promet na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost ponegdje na cestama u unutrašnjosti, a moguća je i mjestimična poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme, izvještava Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionici autoceste te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša te na DC70 kod mjesta Gata.

Otežan je promet zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC62 Šestanovac-Ravča-Mali Prolog između Dragljana i Dubrave.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sv. Rok-Mali Alan te županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • radovi na uklanjanju snijega na autocesti A1 između tunela MALA KAPELA i čvora Otočac u oba smjera. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je danas do 12:00.
  • do 30. prosinca zbog sanacije mosta Dabar, na 331.+161 km (smjer Zagreb), vozi se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zatvoreno je odmorište Vrpolje – sjever (smjer Zagreb).

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).

Istarski ipsilon (radovi):

  • danas, 5.12.2020. godine od 7:30 do 16:30 sati, na dionici Istarskog ipsilona, između čvora Cerovlje i čvora Lupoglav, moguće kratkotrajne obustave prometa za vozila ukupne mase veće od 7,5 t zbog postavljanja nosivih greda objekta na gradilištu.
  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u smjeru Rijeke zabrana za sve izvanredne prijevoze; dionica čvor Vranja-čvor Lupoglav u smjeru Istre zabrana za sva vozila šira od 3,00 m.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OPASNI ODRONI Kamena gromada od nekoliko tona pala na cestu i blokirala cijeli trak