JAKO I OLUJNO JUGO Prekinute katamaranske linije na Kvarneru i srednjem Jadranu

I danas na Jadranu jugo, mjestimice jako i olujno, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod izdao narančasto upozorenje za Kvarner i akvatorij sjeverne i srednje Dalmacije. Upozorenje za nautičare i pomorce na mjestimice udare vjetra od 35-50 čvorova. Od sredine dana more ponegdje moguće 5. Mogući su neverini.

Mjestimična kiša padat će uglavnom poslijepodne na sjevernom Jadranu, pri čemu će lokalno biti i pljuskova, ali i sunčanih razdoblja.

Promjenjiva naoblaka i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije gdje također može biti kiše, pa i u obliku pokojeg pljuska, posebno na sjeveru. Uz ponegdje jako jugo s olujnim udarima more će biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka tijekom dana od 15 do 18 °C.

I na krajnjem jugu naše domovine najviša temperatura zraka bit će između 15 i 18 °C. I pritom razmjerno vjetrovito s jugom, a sunčanog vremena će biti više nego drugdje na Jadranu. No, lokalno je u noći i ujutro te ponovno navečer moguća prolazna kiša, pa i u obliku pljuskova.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

D.G.