JAKA BURA Zatvorena autocesta prema Dalmaciji, ne plovi trajekt za Žigljen na Pagu

Jaka bura ometa promet u Podvelebitskom kanalu i na dijelu Kvarnera. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, kao i dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a na snazi je i upozorenje za pomorce. Mjestimični udari bure 35-55, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova, još u početku na krajnjem jugu Jadrana juga 35-45 čvorova, a poslijepodne na otvorenom moru južnog i dijela srednjeg Jadrana udari sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova. Još danas na otvorenom more ponegdje 5. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana su moguće nevere, uglavnom na otvorenom moru, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

Zbog vjetra:

  • za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog DC50-DC27-DC54, a za ostale skupine vozila državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50-DC27).

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27);
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
  • Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti čvor Križišće-A7-Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.