Jaka bura diljem obale, ne plovi katamaran Pula-Zadar

Državni hidrometeorološki zavod za cijelu obalu proglasio je žuto i narančasto upozorenje u sustavu meteeoalarma zbog pojačane i jake bure, s time da je za podvelebitski kanal izdano crveno upozorenje zbog jake, mjestimice i vrlo jake, a navečer i olujne bure.

Na sjevernom Jadranu, navečer i na dijelu srednjeg, mjestimični udari bure 35-60, u Velebitskom kanalu u noći do 100 čvorova. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana navečer mjestimični udari juga i istočnog vjetra 35-50 čvorova. More od večeri 5, na srednjem i južnom Jadranu ponegdje 6. Ponegdje nevere, stoji u upozorenju za nautičare i pomorce.

U prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar.

Trajekt na liniji Brestova - Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivositi.

Trajektna linija 401 Zadar-Ist (Kosirača)-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj neće se održati dana 20. siječnja (petak). Putovanje će se održati 22.01. (nedjelja) s polaskom u 09:00 sati iz luke Gaženica.

Zbog olujnog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica;
  • na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila);
  • na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag- Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk, izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vakula: “Hladnoću će na Jadranu pojačavati bura, za vikend olujna, lokalno na udare i orkanska”
Nakon dugotrajnog, čak jednomjesečnog iznadprosječno toplog razdoblja, u mnogim krajevima čak i rekordnog, često praćenog južinom, u kojem su temperaturni “minusi” bili rijetki i mali - sljedećih dana valja nam se prilagoditi zimskim uvjetima i hladnoći. Srećom, za razliku od nedavnih toplih ekstre…