Jadrolinija po prvi put u jednog godini prevezla više od 3,5 milijuna vozila

S današnjim datumom, Jadrolinija je prvi put u 76 godina poslovanja, prevezla više od 3,5 milijuna vozila u jednoj godini.

- Može se reći da je to točka na „i“ u godini koju je obilježio snažan investicijski ciklus i potpuni oporavak tržišta prometa - kažu iz Jadrolinije.

Podsjetimo, u segmentu obnove bijele flote, brzi brodovi „Kata“ i „Danica“ već plove na riječkom plovnom području, a brodovi za državne trajektne linije „Unije“, „Sveti Duje“ i „Vela Luka“ zaplovit će u novoj 2024. godini na riječkom i splitskom plovnom području.

- Pet prinova u floti značajno će povećati razinu usluge i ugodnosti putovanja za sve putnike. U godini pred nama Jadrolinija će nastaviti s novim investicijama i ispunjavanjem svog strateškog cilja, a to je obnova i modernizacija bijele flote. Jadroliniju očekuje ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabava novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i  izgradnja novog trajekta na pogon koji uključuje zelene ekološki prihvatljive tehnologije - poručuju.

- Jadrolinijin glavni strateški cilj je modernizacija poslovanja, na svim razinama, od obnove flote suvremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, kroz digitalizaciju i razvoj modernih platformi, primjerice kartomata za prodaju putnih karata implementiranih također ove godine. Time se jasno pokazuju smjer u kojem ide strateški razvoj, a sve u skladu sa smjernicama Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije - David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Osim značajnih investicija, najznačajniji događaj koji je obilježio ovu godinu svakako jest potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju prijevoz u linijskom obalnom pomorskom promet nakon punih 25 godina u vrijeme kada je zaštita prava hrvatskih pomoraca u posebnom fokusu i nužno potrebna.

Također, treba podsjetiti da je nakon 68 godina službe u bijeloj floti Jadrolinije, ovoga ljeta službeno umirovljen omiljeni brod „Tijat“ te je postao vlasništvom Šibensko – kninske županije. Voljeni brod tako nastavlja svoj život i zasigurno će postati domom novih, brojnih uspomena.

Jadrolinija je dio strateške prometne infrastrukture Republike Hrvatske i jedan od temeljnih stupova razvoja hrvatskih otoka i nezaobilazan čimbenik u životu otočana. U 2024. godini nastavlja ploviti na valu uspjeha s ciljem zadržavanja liderske pozicije na Jadranu i naravno, obaranja rekordnih brojki.

D.G.