Jadrolinija brzo popunjava mjesta, neke karte se rasprodaju i dan unaprijed!

HVAR – Iz splitske agencije Jadrolinije ne skrivaju zadovoljstvo zbog popunjenih jutarnjih katamaranskih i trajektnih linija prema Hvaru i povratno, ali i prema susjednom Braču, javlja Hvarski.net.

– Zadovoljstvo nam je istaknuti da su nam jutarnje linije što katamaranske što trajektne linije popunjene. Popodnevne linije kako katamaranske tako i trajektne popunjavaju se izrazito brzo pošto nam putnici zaista non stop pristižu u našu splitsku luku – ističe voditeljica agencije, Jelena Ivulić.

Dodaje kako su za sada 11:15 sati imali jednu izvanrednu liniju iz Splita prema Supetru.

– Pred nama je još jedan udarni vikend gdje očekujemo preko 80 tisuća putnika i preko 18 tisuća vozila. Nastavljamo s pozitivnim rastom od početka lipnja i idemo prema 80 posto ostvarenog prometa u odnosu na period 2019. godinu – zaključuju iz Jadrolinije.

U Splitsko- dalmatinskoj županiji najviše je gostiju iz Poljske, Češke i Slovenije, a gužva u trajektnoj luci nije samo u dolasku na otoke već i u odlasku s njih. Što se tiče otoka Hvara Jadrolinija je na relaciji Stari Grad – Split popunjena dan unaprijed za automobile, a kartu za osobu se treba kupiti minimalno 45 minuta prije. Isto tako zbog gužvi upozoravaju iz Jadrolinije da se s vozilom na ukrcaj mora doći minimalno jedan sat do četrdeset pet minuta ranije, piše Hvarski.net.

Zbog povećanog prometa putnici odlaze u mjesto Sućuraj na jugu otoka Hvara jer tamo češće polazi trajekt na relaciji Sućuraj – Drvenik u prosjeku svakih 60 minuta, a ubacuju se i dodatne linije. Važno je napomenuti putnicima koji idu na drugu stranu otoka da ne očekuju ukrcaj odmah kad dođu jer se u trajektnoj luci Sućuraj karta ne kupuje s rezervacijom nego se čeka u koloni da se dođe na red obično to bude 2 sata čekanja ili 2 trajekta pošto na toj relaciji putuje mali trajekt koji prima svega tridesetak auti.

I.B.