Izvučena talijanska jahta koja je potonula ispred Unija

UNIJE - U poslijepodnevnim satima pristupilo se izvlačenju 20-metarske jahte koja je u srijedu potonula ispred luke Unije, doznajemo od otočana. Talijansku jahtu izvukla je dizalica Divić iz pulskog Uljanika, čija je nosivost 120 tona.

Podsjetimo, riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću u srijedu, u 15:42. Četvero Talijana tonuću jahtu napustilo je pravovremeno brodskim tenderom i nisu prijavili nikakve ozlijede, istaknuto je u priopćenju. Srećom u nesreći, u havariji nije bilo žrtava, no problem je bio što se u plovilu tijekom potonuća nalazilo 4.000 litara nafte.

U međuvremenu smo doznali da do broda nisu prvi došli pripadnici Županijske lučke uprave Mali Lošinj, kao što je to pogrešno napisano u priopćenju Primorsko-goranske županije (koja je napisala i da je u brodu bilo 4.000 tona nafte), već je do havariranog broda došao Marko Čuirin, koji je za Morski HR kazao:

Foto: Marko Čurin

- Prvi smo bili mi kod potunoća, ja osobno s mojim gumenjakom smo spasili vece s*anje koje se bi se moglo dogoditi. Mi smo prvi stavili tampone koje imamo na otoku i iscurilo je nekih 500 litara nafte, a ostalo smo zatvorili s tamponima. Djelatnici ŽLU su dosli tek sat kasnije, a brod s dezinsekcijom tek sljedeći dan oko 10.00 sati, dakle više od 18 sati kasnije. Ovo su informacije s lica mijesta - kazao nam je.

Foto: Annamaria Coloatto

Bravo, ljudi!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Djelatnici ŽLU Mali Lošinj prvi došli do potonule jahte kod Unija i spriječili ekološku katastrofu! | | Morski HR
Županijska lučka uprava Mali Lošinj prva je stigla na mjesto havarije 20-metarske motorne jahte ispred Unija, čime je spriječeno zagađenje mora. Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC