IZVUČEN JE Ovo je kamion koji je prenoćio na dnu mora splitske luke

SPLIT – Neuobičajena prometna nesreća dogodila se u petak oko 18.50 sati u Trajektnoj luci u Splitu. Vozač kamiona poljskih registracijskih oznaka ostao je iznenađen prizorom koji je zatekao nakon kupovanja karata za trajekt.

Reporter Dalmacije danas bio je na mjestu događaja, gdje je danas u dva navrata izvlačen kamion iz mora. Podsjetimo, prvo izvlačenje je bilo neuspješno zbog loših vremenskih uvjeta i slabe 30-tonske dizalice.

Foto: Siniša Vickov / Dalmacija danas

Potom je stigla 70-tonska dizalica kojom je kamion uspješno izvučen na kopno.

Na mjestu događaja novinar je pokušao je razgovarati s vozačem, no zbog šoka od nastale situacije još nije spreman dati izjavu za medije. Poljak se, ipak, otvorio djelatnicima koji su izvlačili njegov kamion na kopno, pa su oni ispričali detalje.

Foto: Siniša Vickov / Dalmacija danas

– Čovjek je nosio namještaj na Šoltu. Navodno, nije podigao ručnu. To će utvrditi policija. Kamion je krenuo i završio u moru. Vozač nije bio prisutan tu u trenutku kada se to dogodilo, išao je kupiti karte. Dočekao ga je šok i nevjerica. Totalna je šteta. Nema pomoći ovome, eventualno neki pomoćni dijelovi – komentirao je sugovornik za Dalmaciju danas.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Prvi pokušaj vađenja kamiona s dna splitske luke nije uspio