Izrađuje se Nacrt utjecaja klimatskih promjena na područje ekološke mreže Delta Neretve

OPUZEN – Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvoj radionici u sklopu izrade Nacrta utjecaja klimatskih promjena na područje ekološke mreže Delta Neretve kao aktivnost projekta Climate Challenges on Coastal and Transitional Changing Areas: Weaving a Cross-Project Adriatic Response – CHANGE WE CARE. Radionica je održana u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

CHANGE WE CARE potiče usklađene i koordinirane akcije za prilagodbu klimatskim promjenama na prekograničnoj razini.

Projekt istražuje klimatske rizike s kojima se suočavaju priobalna i tranzicijska područja koja pridonose boljem razumijevanju utjecaja klimatske varijabilnosti promjene na vodnim režimima, prodoru soli, turizmu, biološkoj raznolikosti i agro-ekosustavima koji utječu na područje suradnje.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode jedna je od 11 partnera u projektu, koji obuhvaća ciljano područje delte rijeke Neretve.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.700.780,00 eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava financiranih iz ERDF-a u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.

Ukupna vrijednost aktivnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u projektu iznosi 205.560,00 eura.

I.B.