Između Rijeke i Trsta otvorena je izravna željeznička linija!

Prvi međunarodni sezonski vlak u sklopu nove izravne željezničke putničke linije koja povezuje Trst (Villa Opicina) i Rijeku preko Slovenije, danas je svečano dočekan na riječkom željezničkom kolodvoru.

Vlakovi na relaciji Villa Opicina ‒ Rijeka ‒ Villa Opicina prometovat će od danas do kraja rujna, a polazit će iz Trsta, odnosno Villa Opicine u 7:50 sati, dok je povratak iz Rijeke predviđen za 18:25 sati.

Vlak će stajati i prihvaćati putnike na kolodvorima  Opatija Matulji i Šapjane u Hrvatskoj te u Ilirskoj Bistrici, Pivki, Divači i Sežani u Sloveniji.

Riječ je o višesustavnom elektromotornom vlaku u vlasništvu Slovenskih željeznica, kapaciteta 235 sjedala, koji ima mjesta za bicikle i dječja kolica te osiguran ulazak osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, javljaju iz HŽ-a.

Cijena karte za vožnju od Ville Opicina do Rijeke je osam eura, a povratne karte 16 eura. Za dijete od 6 do 12 godina cijena je četiri eura, a prijevoz djece do šest godina je besplatan. Za prijevoz bicikla treba platiti pet eura, a u vlaku omogućen je besplatan Wi-Fi.

J.T.