IZLOŽBENA MANIFESTACIJA Montažne i modularne kuće postaju pravi hit

BALE - U Balama će se od 16. do 18. lipnja održati izložbena manifestacija Modular Home Expo 2023. Montažne i modularne kuće postaju pravi hit u Istri koja je postala ogromno gradilište.

U Zagrebu je početkom svibnja održan Modular Home Expo 2023 - jedinstveni sajam montažnih i modularnih kuća, prvi takav u Europi. Zagrebačka Arena na nekoliko je dana postala sjecište pokretača promjena u građevinskom sektoru - industrije, banki i budućih vlasnika kuća.

Gotovo 30 tisuća posjetitelja prošlo je zagrebačkom dvoranom u četiri dana sajma, a s potencijalnim kupcima o kvalitetnim stambenim rješenjima razgovarala su 52 izlagača iz šest europskih zemalja.

Zbog izuzetnog interesa tijekom prvog izdanja, izložbena manifestacija ponovno će se održati od 16. do 18. lipnja, i to u Istri, u sportskoj dvorani u Balama.

I ovdje se može očekivati veliko zanimanje, kakvo je vladalo u Zagrebu, jer montažne i modularne kuće postaju pravi hit zbog svoje kvalitete, cjenovne prihvatljivosti, kraćeg roka izgradnje i mnogo manjeg gubitka vremena na dogovore s izvođačima, što kod klasičnih zidanih kuća može postati prava noćna mora.

Zbog rastućeg trenda gradnje montažnih kuća, velika je vjerojatnost da će se i na sajmu u Balama dobar dio kandidata odlučiti za takav tip kuće, koje se već sada ondje mogu vidjeti na svakom koraku.

Značajnu korist sajam će imati i zbog velikog broja gradnji koje se ondje očekuje u narednom razdoblju. Naime, u ovom istarskom pitoresknom mjestu koje se planski i ubrzano razvija, nedavno je održan natječaj 'zemljište za 1 kunu'.

Model je to kojim lokalna vlast potiče mlade obitelji da ostaju živjeti u mjestu, a ujedno i privlači zainteresirane da se dosele u to malo istarsko mjesto. O želji za građenjem kuće, a samim time i života u Balama, govori i podatak da se, po završetku natječaja, za 23 zemljišta prijavilo čak sto mladih obitelji, piše Glas Istre.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mala istarska općina sve je naseljenija i poželjnija za život
Općina Bale. Mala općina u Istri, sve poželjnija za život. Ovdje broj stanovnika stalno raste, a sve je više i djece. I građevinsko zemljište sve je skuplje, no mlade obitelji parcele mogu dobiti vrlo povoljno. Ana Grabovac s obitelji se doselila u Bale prije godinu dana, kako bi