Izložba fotografija “Tri mora kroz fotoobjektiv” ovu nedjelju u Starigradu

STARIGRAD – Društvo istraživača mora 20000 milja organizira drugu po redu izložbu fotografija podmorja pod nazivom “Tri mora kroz foobjektiv”, koja će se u nedjelju 15. kolovoza održati u Starigradu.

Izložba je dio projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i StarigradaOTARNOS, sufinanciranog u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Foto: Facebook Društvo istraživača mora 20000 milja/Izložba Novigrad

Projektom se želi osigurati prepoznatljivost područa LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja. Cilj je i prikazati školjkare i ribare kao kvalitetne predstavnike tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac).

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 361 tisuću kuna, od čega Europska unija pokriva 855 posto troškova, dok ostatak financira država.

K.B.