Izdano posebno upozorenje zbog bure, poslijepodne smirivanje vremena

Na većem dijelu obale puše umjerena do jaka bura, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod izdao i posebno upozorenje.

"Mjestimice jaka bura, slabit će. Najjači udari vjetra 35-45 čvorova (65-85 km/h).Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila.

Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu" napisali su na Meteoalarmu.

Tijekom dana bura će slabjeti, a potpuno smirivanje očekuje se kasno navečer. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 13 i 17°C.

Iz Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a upozoravaju pomorce i nautičare na mjestimične udare bure. Još je u početku na krajnjem jugu moguće more 5 i neverin.

U pomorskom prometu nema poteškoća, izvještava Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdajene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

D.G.