IZBIO POŽAR NA TRAJEKTU Brod već duže vrijeme stoji na privezištu u Šibeniku

ŠIBENIK – Požar broda ‘Moli’ privezanog za staru rivu u TEF-u, koji je planuo rano jutros, još uvijek je aktivan, doznaje Šibenik IN od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića.

-Trenutno gori u utrobi broda, u salonu, zbog čega vatrogasci ne mogu dugo boraviti unutra. Oni pokušavaju spriječiti da se vatra proširi na ostale dijelove broda – kazao je Milošević.

Nije poznato ima li i koliko na brodu goriva, ali kako kaže zapovjednik šibenskih profesionalaca, požar nije u kontaktu s rezervoarima.

– Hladimo brod pa ne bi trebalo biti problema – dodao je.

Dojavu o požaru broda su šibenske hitne službe zaprimile rano jutros, oko 5,30 sati, a na intervenciji je trenutno nalazi 15 vatrogasaca iz JVP Šibenik s tri vozila i jednim brodom.

Nakon što ugase požar i provjetre brod, bit će izvršeno pretraživanje unutrašnjosti kako bi se utvrdilo je li tko boravio na brodu u trenutku izbivanja vatre.

Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno nakon gašenja.

Trajekt je 2014. imao havariju s ozlijeđenom putnicom

Inače, riječ je o trajektu ‘Moli’ Split,  koji je već neko vrijeme na starom privezištu na prostoru TEF-a, jedno vrijeme je vozio na liniji Korčula-Drvenik, 2014. godine je prilikom pristajanja u luku Valbiska udario pramčanim dijelom u pristanište, pri čemu je jedna putnica u trajektu ozlijeđena, a udar trajekta u obalu bio je uzrokovan manjim tehničkim kvarom na brodskome stroju. Trajekt Moli izgrađen je 1965. godinem, dužine 49 m, služio je i za prijevoz autocisterni s gorivom po obližnjim otocima.

I.B.