Izazivao požar na 33 spremnika za otpad

SPLIT - Uz kaznenu prijavu 47-godišnji muškarac priveden je pritvorskom nadzoniku, a sumnjiči ga se za oštećenje stvari s materijalnom štetom većom od 5.700 eura.

Policijski službenici Prve policije postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem kojeg su policijski službenici prošloga tjedna uhitili i doveli u službene prostorije nakon što je u Bihaćkoj ulici u Splitu oko izbio požar na plastičnom kontejneru.

Obzirom da su u posljednje vrijeme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama, jedna od zadaća na koju su policijski službenici bili usmjereni bila je utvrđivanje identiteta i pronalazak osobe ili osoba koji su izazvali navedene požare.

- U svakom evidentiranom događaju provodili smo istraživanje, prikupljali dokaze, radili analize, a sve kako bi utvrdili identitet počinitelja. Jedna od mjera i radnji bila je i intenzivniji obilazak područja centra grada i opservacija područja, koja je na kraju i rezultirala uhićenjem muškarca - priopćili su iz policije.

Policijski službenici su tijekom večeri u četvrtak 19. siječnja 2023. bili nazočni na terenu i uz ostale zadaće obilazili i mjesta gdje su smješteni spremnici. U jednom trenutku zaprimili su dojavu kako je u Bihaćkoj ulici u Splitu izbio požar na plastičnom kontejneru. Neposredno prije toga uočen je nepoznati muškarac koji je nakon ubacivanja nepoznatog predmeta u spremnik pobjegao. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i doveli u službene prostorije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je muškarac u vremenskom periodu od 05. studenog 2022. do 19. siječnja 2023. godine na području grada Splita počinio dva produljena kaznena djela oštećenje tuđe stvari pričinivši materijalnu štetu u iznosu od 5.766,55 eura.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U prevrnutom BMW-u ostavio ozlijeđene turske migrante, policija ga traži
Traje potraga za vozačem koji je u srijedu navečer sletio s ceste i pobjegao. U prevrnutom automobilu ostavio je šest ozlijeđenih migranata koji su prevezeni u riječku bolnicu. U četvrtak su iz policije izvijestili kako je nepoznati vozač u srijedu oko 23:30 zbog prebrze vožnje BMW-om talij…