Evo kako se Morski čita u Moskvi, a “Hrvatska” je najtraženiji pojam

ZADAR/MOSKVA – Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvatsku je, unatoč tome što jesmo poznata turistička destinacija, učinilo poznatijom no ikad. Jedna od priča koju je objavio i naš portal, našla se kao tema dana na 30-ak odabranih ruskih portala.

Ludost hrvatskih navijača, čini se, prelazi sve granice, pa je tako ideja lokalnih navijača iz Turnja, Sv. Filipa i Jakova i Sv. Petra da bakljama uokvire prsten otoka Galešnjak koji je zbog svog oblika srca trebao poslati poruku ljubavi našim nogometašima, otišla u svijet.

Prvi su to detektirali susjedi, pa su se u Srbiji najčešće naslađivali pričom.

Photo: Screenshot

Nije trebalo dugo da se sve proširi “regionom”, pa su osim srpskih, priču o zapaljenom otoku prenijeli u Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj i naposljetku, domaćinu svjetskog nogometnog prvenstva – Rusiji.

Prema tvrdnji nekih marketinških agencija, pojam “Hrvatska” se u samo 12 sati na internetskim tražilicama pretraživao više nego u posljednje tri godine zajedno. Nije stoga ni čudan interes za svaki naš pokret.

Pa, kako su vatrogasci i policija već poručili navijačima: Ne budite zločesti i navijajte s mozgom. Znate vi to i bez pirotehnike!

D.G.