Iz Jadrolinije pojasnili: "Otočani su tražili sezonski red plovidbe, takve su i cijene!"

Odgovor Jadrolinije na poskupljenje karata za otok Lošinj i Cres doista nije trebalo dugo čekati. Naime, stvar je u tome da su sami otočani tražili povećan broj linija, a kad je linija više, odnosno kao u sezoni, onda su i cijene sezonske. No, za otočane, cijena se ne mijenja!

- Na zahtjev lokalne zajednice Malog Lošinja i Cresa, AZOLP i Jadrolinija pozitivno su odgovorili za uvoĐenje cjelogodiŠnjeg plovidbenog reda, a samim time i sezonskog cjenika.

Naravno, moramo istaknuti kako otočanima cijena ostaje ista tijekom cijele godine i za njih nema “povećanja”. Potrebe prometa prema navedenim otočnim destinacijama su svake godine sve veće, što dokazuje i činjenica da je linija Valbiska - Merag najprometnija linija na Jadranu po prometu vozila. Dodatno, Jadrolinija je ove godine po prvi put u povijesti srušila rekord od prevezenih preko 3.5 milijuna vozila u jednoj godini - odgovorili su nam iz nacionalnog brodara.

Sve ovo najavila je i gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić:

"Na zamolbu gradova Malog Lošinja i Cresa, trajekti na linijama Merag-Valbiska i Porozina-Brestova plovit će češće, odnosno po novom plovidbenom redu. S obzirom na sve veće gužve na trajektnim pristaništima, od Nove godine ukida se staro razdoblje “Izvansezone” te Niska sezona postaje nova Izvansezona koja obuhvaća veći broj linija. Gradovi Mali Lošinj i Cres uputili su molbu Agenciji za linijski pomorski promet i brodaru Jadrolinije koji su tom zahtjevu udovoljili i izdali suglasnost za nadolazeću 2024. godinu!"

Ako ćemo tražiti nešto dobro u svemu tome, to je svakako činjenica da ovo znači kako nam neki otoci lagano prelaze s ljetnog na cjelogodišnji turizam, a život na nekim otocima ipak ne odumire.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija udvostručila cijenu karte - Putnik: “Neugodno sam se iznenadio!”
MALI LOŠINJ - Jeste igdje čitali da je Jadrolinija poskupila? Danas sam se neugodno iznenadio na povratku s Lošinja da me trajekt koštao 100 kn više nego prije 5 dana” - počinje svoju priču otočanin koji se šokirao ovim povećanjem. - Bez najave su povisili cijene i to jako zanimljivo