Ivana Paradžiković se pridružila akciji Počistimo Jadran: "Trujemo sami sebe! I sve to kreće s jednom plastičnom vrećicom, prljavom pelenom ili opuškom na plaži"

Novinarka i TV urednica Ivana Paradžiković pridružila se akciji Morskog HR počistimo Jadran.

Na svom je Instagram profilu objavila fotografije s plaže, s koje je počistila smeće:

"Moj današnji ulov s plaže: troje usranih pelena, dva dnevna uloška, desetine rabljenih vlažnih maramica, jedna crocsica, jedna papuča, desetine plastičnih čaša, stotine opušaka, komadi stiropora, dječji šlauf, sva moguća ambalaža: od maske za ronjenje do krema za sunčanje… i onda kažete ćukenja na plaži su problem? - napisala je i dodala:

- Čistiti smeće nije sramota. bacati ga u prirodu jest.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Paradžiković (@ivanaparadzikovic)

"Mora su prepuna plastike, ribe također!"

Za Morski HR otkriva da ja smeće pokupljeno na jednoj od plaža u delti Neretve:

- Ljudi moraju shvatiti uzrok i posljedicu. Vezu između smeća na plaži i klimatske krize. Uništavamo Zemlju i sada se suočavamo s posljedicama! Porastom temperature, požarima, poplavama, tornadima! Mora su prepuba plastike, ribe također. Trujemo sami sebe!

I sve to kreće s jednom plastičnom vrećicom, prljavom pelenom ili opuškom na plaži! Ne možeš baciti, pa otići kući gdje to ne vidiš, jer nema druge kuće. Planet je jedan jedini dom svih nas. I zato molim vas, poštujte prirodu - kazuje.

Foto: Osobni album

I ne radim to radi pljeskanja, nego kako bi potakla i druge. Zasučimo rukave i počistimo Jadran - poručila je Ivana Paradžiković.

Jurica Gašpar