Istria Wine and Walk spaja vrhunska vina i ljepote prirode

BUJE - Uskoro osvježeno izdanje tradicionalnog okupljanja vinoljubaca u Istri, ali s ograničenim brojem sudionika. Ova popularna šetnja na rasporedu je 13. svibnja u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre.

Ovogodišnji Istria Wine&Walk osmišljen kao boutique event koji će posjetiteljima pružati sve čari opuštajućeg i intimnog događaja u prekrasnoj prirodi i ležernoj atmosferi. Kako bi doživljaj bio doista jedinstven, broj sudionika je ograničen na 300.

Šetače će na stazi dočekati jela vrsnih chefova renomiranih restorana i vinarija. Na stazi dugoj 10 kilometara sudionici će na devet punktova degustirati ponudu: Bassanesea, Kozlovića, Frankovića, Claija, Benčića, Fiore vina, Cattunara, Bastiana i Veralde, a posebna pažnja bit će posvećena gourmet doživljajima i izradi jela koji će se savršeno sljubiti s istima.

Foto: Istria Wine and Walk / Facebook

Novosti u ruti bit će ugodno iznenađenje za stalne posjetitelje, ali i prilika da novi gosti na Istria Wine&Walku upoznaju neke od najljepših dijelova ove regije.

Novi punkt s predivnim pogledom niknuo je kod vidikovca Kastanjari, najviše točke rute koja se ističe predivnim pogledom na Učku i Jadransko more. Novi punkt nalazi se i kod umjetničke Galerije Tigor u Donjim Baredinama, gdje će se moći pogledati i izložba, a nezaobilazne točke ove inspirativne šetnje kroz vinograde i maslinike bit će zasigurno jezerce u vinogradu, koji će oduševiti posjetitelje na samom početku, već kod trećeg punkta, kao i skriveni čarobni kutak u sjeni hrastova pokraj Škarlinskog potoka.

Vinske entuzijaste oduševit će noviteti u gotovo svim aspektima ovogodišnjeg Istria Wine&Walka, pa tako i sjedenje na balama sijena i odmor u ležaljkama na atraktivnim punktovima koji će idealno poslužiti za punjenje baterija, a kao uspomenu na ovaj savršen dan u prirodi dobit će na poklon platnenu torbu i piknik deku.

B.K.