Istražni zatvor za osumnjičenog piromana

DUBROVNIK - Zbog sumnje da je početkom srpnja podmetnuo tri požara na području Dubrovnika, nedavno uhićenom 28-godišnjaku određen je istražni zatvor.

Prethodno je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu koje je predložilo mjeru zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela, što je sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda i prihvatio.

Podsjetimo, 28-godišnjak je priveden prošli tjedan zbog osnovane sumnje dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Odnosno da je u tri navrata, između 5. i 7. srpnja 2022., na predjelu Nove Mokošice i mjesta Donje Obuljeno, na području Dubrovnika, dolazio do terena obraslog niskim raslinjem i suhom travom te zapalio suhu travu pa je došlo do požara.

-Širenje požara je u sva tri slučaja spriječeno intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik, iako je prijetila opasnost da požari zahvate obiteljske kuće, parkirana vozila i gospodarske objekte- priopćeno je iz DORH-a.

PROČITAJTE JOŠ:

PODMETNUO TRI POŽARA! Dubrovačka policija kazneno prijavila piromana | | Morski HR
MOKOŠICA - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik utvrđena je osnovana sumnja kako je 28-godišnji

Priveden osumnjičeni šibenski piroman

U međuvremenu, šibensko-kninska policija je privela osumnjičenog za podmetanje velikog jučerašnjeg požara u Vrpolju.

Policija privela osobu za koju sumnja da je podmetnula požar kod Vrpolja! | | Morski HR
Danas oko 15,15 sati na predjelu Vrpolja, na otvorenom prostoru prema mjestu Danilo, izbio je požar koji se brzo širio nošen vjetrom, osim niskog raslinja je zahvatio i borovu šumu i u kojem su bili

V.K.